„Родопа“ стартира на 13 февруари с отложен мач със „Сокол“

Официално „Родопа“ – Смолян стартира в първенството на Третата лига – Югоизточна група с отложен мач от есента със „Сокол“ – Марково. Това става ясно от решение на Зоналният съвет на Българисия футболен съюз в Пловдив, отложените срещи от есента да се изиграят преди старта на пролетният дял на шампионата на Трета лига.
Двубоят е насрочен за 13 февруари (събота) от 14 часа на стадиона в Марково. Така мачът, който по програма е от 17 – ия кръг на шампионата ще се окаже първо гостуване за годината за отбора от Смолян.
Двубоят бе отменен със заповед на Министерство на здравеопазването, с която заради пандемията от COVID-19 наложи забрана за участие в мачовете и тренировките на футболисти под 18-годишна възраст.
Така отпада и предвидената за 13 февруари контрола на „Родопа“ с „Борислав“ – Първомай.
Подготовката на отбора от Смолян, воден от старши треньора Юлян Сюрджиев продължава в Смолян по предварителна програма.
Първата планирана приятелска среща е за 23 януари със „Спартак“ в Пловдив. Следват контроли с „Извор“ – Горски извор,“ Лудогорец III“ и с „Гигант“ – Съединение, съответно на 30 януари в Джебел, на 2 февруари в Хисаря и на 6 февруари в Съединение. На 20 февруари се подновява и пролетният сезон.

„Родопа“ стартира подготовка за новия сезон

С група от 22 – ма футболиста „Родопа“ – Смолян стартира подготовка за пролетният полусезон на Трета лига – Югоизточна група. Първата тренировка се проведе днес на Стадион „Септември“, в смолянският квартал „Райково“ под ръководството на старши треньорът Юлиян Сюрджиев.  Новото име в тима е на Мурад Ибрахим, който за последно е играл в „Созопол“. Към основната група на тима се присъединяват и юношите от школата на клуба Александър Димитров, Александър Альолов и Николай Димитров. На този етап няма напускащи играчи.

От името на Управителният съвет на ФК „Родопа“ – Смолян и председателят му Николай Мелемов, Валентин Кюлхански поздрави играчите, като ги увари, че каквото е необходимо от страна на ръководството на тима, то ще бъде направено.

„На всички желаем преди всичко здраве и успешен сезон. Надяваме се, че и през пролетта ще продължите да радвате феновете на отбора“,обърна се към футболистите заместник-председателят на УС  на ФК „Родопа“ – Смолян Валентин Кюлхански.

По време на подготовката си, която изцяло ще протече в Смолян, отборът ще изиграе и пет контроли. Първата е на 23 януари със „Спартак“ в Пловдив. Следват приятелски срещи с „Извор“ – Горски извор на 30 януари, като двубоят ще се играе в Джебел, с  „Лудогорец III“ на 2 февруари в Хисаря, с „Гигант“ в Съединение на 6 февруари и с „Борислав“ на 13 февруари в  Първомай. На 20 февруари стартира и първенството на Трета лига.

„Родопа“ стартира подготовка в понеделник с едно ново попълнение

„Родопа“ – Смолян осъществи първи зимен трансфер. Към отбора се присъединява защитникът Мурад Ибрахим, който за последно е играл в „Созопол“. На този етап няма напускащи футболисти от клуба. По предварително програма, тимът ще стартира подготовка за новия сезон на Трета лига-Югоизточна група на 11 януари в Смолян. Има вече уредени и четири контроли. Първата проверка на тима воден от старши треньора Юлиян Сюрджиев ще бъде на 30 януари с „Извор“ – Горски извор. Двубоят ще се играе в Джебел. На 2 февруари, „зелено-белите“ ще играят приятелска среща с „Лудогорец-3“ в Хисаря, а на 6 февруари с „Гигант“ в Съединение. Има уговорка за контрола и с „Борислав“ за 13 февруари, като мачът ще бъде в Първомай. На 20 февруари стартира и първенството на Трета лига.