“Родопа” приема “Сокол” в първи мач от пролетния дял на шампионата на Трета лига 

“Родопа” (Смолян) подновява шампионата на “Трета лига”- Югоизточна група с домакински мач на “Сокол” (Марково). Двубоят е в събота от 14:00 часа на Стадион “Септември”, в смолянския квартал “Райково”.

Под въпрос за двубоя от “зелено-белите” е Антон Белюков, който все още се възстановява от травма. 

Срещата ще бъде ръководена от главният съдия Петър Димов от Бургас, а ще му асистират Васил Шавов и Станимир Трифонов, съответно от Бургас и Сливен. 

Класиране минимум в първата осмица, ще преследва “Родопа” през настоящият сезон на “Трета лига” – Югоизточна група. Това си е поставил като цел наставникът на тима Данаил Бачков.

“Не трябва да подценяваме нито един отбор и да се раздаваме на сто процента, ыда печелим точки. Потенциалът на отбора ни е за класиране в първата осмица, а защо не и по-нагоре”, коментира старши треньора на отбора. 

Бачков се надява, “Родопа” да респектира всеки един от противниците, които гостуват в Смолян. 

“Аз не се задоволявам с малко. Отборът ни има възможности. Понеже съм бил и от другата страна – треньор на друг клуб и знам, че винаги се има едно наум, когато се играе с “Родопа”, коментира още Бачков.

Той изрази надежда и феновете на отбора да се завърнат на стадиона и да подкрепят с присъствието си отбора. 

“Когато аз бях футболист на “Родопа” беше много тежко на гостуващите отбори, защото идваха много хора. Да, сега времето е по-различно, отборът е друг, но все пак  си е на града. Бих призовал феновете при възможност да ни подкрепят, имаме нужда от тяхното присъствие”, добави Бачков.

Относно миналата подготовка на тима, наставника сподели.

“Подготовката на отбора премина много добре. Времето беше  благосклонно към нас и успяхме да тренираме пълноценно на нашият си терен. До колко ще е пълноценна, ще видим в  хода на първенството. Мисля, че сме готови напълно за първия си мач. Надявам се всички да сме здрави”.

Бачков сподели още, че по време на изиграните контроли е дал възможност на всички футболисти да играят и съответно да покажат своите възможности.

“Мисля, че сме добър отбор и се надявам, че вторият сезон ще бъде по-добър от първия”, добави още старши треньорът на отбора.