При хладно време и дъжд стартира подготовката на “Родопа” в Смолян 

При хладно време и дъжд стартира днес подготовката на Третодивизионният “Родопа” в Смолян. По традиция, началото бе дадено с менче с вода за късмет от администратора Сашо Пайталов, след което старши треньорът Данаил Бачков изведе своите възпитаници на Стадион “Септември”, който благодарение на Община Смолян вече е оборудван и с частично осветление.

Единственото ново попълнение на този етап е Денис Кехайов, който пристига от “Лудогорец”III (Разград), но е родом от Златоград. Основната група на тима се запазва от миналата година, като от нея липсват напусналите Иван Караиванов и Мануел Башев. Към тима на по-късен етап ще се присъедини Владимир Драмалиев, заради здравословен проблем.

“Целта за новият сезон е по-добро представяне от предходния и класиране в първата 8-ца. Имаме необходимите качества да постигнем амбициите си”, коментира Бачков преди началото на подготовката.

Според старши треньора, вероятността да бъде привлечен нов футболист в клуба преди старта на първенството на “Трета лига”-Югоизточна група е малка. 

Уговорени са и четири контроли с “Борислав”(Първомай), “Локомотив”II (Пловдив), “Хебър” II (Пазарджик) и “Гигант”(Съединение).

Всички те ще бъдат играни извън Смолян, предвид очакваните лоши метеорологични условия през следващите седмици в региона.

От името на ръководството на клуба, футболистите бяха поздравени от зам. – председателят на Управителния съвет Валентин Кюлхански, който им пожела здрава година, добра подготовка и  представяне в първенството, без травми и да им върви по “вода”.

Програма на контролите:

20 януари: “Борислав” (Първомай) – “Родопа” (Смолян)

27 януари: “Локомотив” II (Пловдив) – “Родопа” (Смолян)

3 февруари: “Хебър” II (Пазарджик) – “Родопа” (Смолян)

10 февруари: “Гигант” (Съединение) – “Родопа” (Смолян)