Родопа“ излиза за победа срещу „Спартак“ (Пд) в мач за Купата на България

„Родопа“ (Смолян) ще играе за победа в домакинският мач срещу „Спартак“ (Пловдив), който е мач от Междуобластният финал от турнира за Купата на България.

Срещата е на 6 септември от 16:00 часа на Стадион „Септември“, в смолянския квартал „Райково“.
Най-вероятно ще има промени в групата на „Родопа“ за предстоящата среща. Очаква се на мястото на Антон Белюков да влезе Даниел Стефанов, а Генади Панджилов ще бъде заменен от Мануел Башев.
Отборът мисли изцяло за мач със „Спартак“, уверява ни старши треньорът на клуба Кириякос Георгиу.

„Ще играем срещу противник, който заслужено е на първо място в първенството, има силни футболисти с опит в професионалния футбол и качествен треньор с характер. Даниел Бачков е свършил много добра работа в „Спартак“. Вече трета година е в отбора, създал е колектив, мина през трудности и е изградил манталитет на победители. Отборът му може да играе добре в различните схеми, както при 4-2-3-1, но и с 3-5-2.
Ние ще дадем всичко от себе си, за да ги победим и да играем с „Марица“ (Пловдив) . Това е нашето желание“, коментира още Кириякос Георгиу.

Наставникът на „зелено-белите“ бе категоричен, че персоналът на стадиона прави всичко по силите си теренът да е на високо ниво за мача.

„Може да се наложи да променим нашата тактика за този мач. Футболистите ми са амбицирани да победят. Ако това се случи ще се радваме да посрещнем „Марица“. Ако не, ще мислим за следващия противник -“ Розова Долина“ (Казанлък), добави треньорът.

Георгиу призовава всички фенове на „Родопа“, на Националния празник, да напълнят стадион „Септември“ и да подкрепят футболистите.
„Бъдете 12-тия ми играч, помогнете ни и нека да победим заедно“, гласи още обръщението на треньора на „Родопа“ към феновете на тима.