„Родопа“ с нулево равенство срещу „Асеновец“

Контролата между „Родопа“ (Смолян) и „Асеновец“ (Асеновград) не успя да излъчи победител завършвайки при нулево равенство. Приятелската среща се игра днес на Стадион „Септември“, в смолянският квартал „Райково“, като бе дебют за старши треньора на домакините Кириякос Георгиу пред местната публика.

Футболистите на „Родопа“ създадоха бързи две голови положения, като шанс пред гола нямаше Михаел Кисьов. Единият път уцели гредата, а при другата ситуация не успя да реализира сам срещу вратаря. Съответно 13-та и 37-ма минута. Добри изяви за „зелено-белите“ имаше и стражът Тодор Малинов, който до 27-та минута направи две добри спасявания, при опити за изненада от страна на гостите. Заради високите температури, главният съдия Рустем Карагарен даде и минута почивка по средата на полувремето, която футболистите използваха за освежаване.
През вторите 45-минути футболистите на „Родопа“ бяха една идея по агресивни, като на два пъти Николай Тихомиров имаше възможност да открие резултата. В крайна сметка до гол в срещата не се стигна.
Кириякос Георгиу използва всички налични футболисти в срещата, но за съжаление някои напуснаха играта с контузии. Най-сериозна е травмата на Христо Ковачев като има съмнение за извадено рамо.
Асистенти на Карагарен бяха Месут Ахмедов и Божидар Тодоров.
Това бе втората контрола на „Родопа“ от началото на лятната подготовка, като в първата тимът победи „Секирово“ с 2:1 като гост.
В събота отборът от Смолян ще гостува на „Левски“ (Карлово).
Следващата седмица се очаква и тегленето на жребият за първенството на „Трета лига“ – Югоизточна група през 2023/2024 година.