И ФК „Родопа“ се включва в дарителската кампания в помощ на Даниела от Смолян

И ФК „Родопа“ се включва в благотворителната кампания в помощ на Даниела Йорданова от Смолян. За целта ще бъде поставена кутия с дарения на домакинските мачове на тима, в която всички фенове могат да дарят средства за лечението на 17 – годишното момиче. Освен това, ръководството, футболистите и треньорите от клуба ще направят и лични дарения.
Даниела е от град Смолян и е с диагноза Остра Лимфобластна Левкемия. Заболяването ѝ е от 2012 година, когато е само на 9 годишна възраст. След тежка химио и лъчетерапия е в ремисия за около 5 години, когато болестта се завръща. През 2017 година претърпява втора тежка химио и лъчетерапия, но за съжаление през март 2022 година Даниела отново се нуждае от лечение и в момента е в детска онкохематология УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Болестта при Даниела се завръща за трети път, за това трябва да се предприемат действия за лечение с трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина, за да бъде излекувана.
Кутията за дарения ще бъде поставена за първи път днес, на футболната среща между „Родопа“ и „Борислав 2009“ (Първомай). Двубоят е от 17:00 часа на Стадион „Септември“ в квартал „Райково“. Нека, който с каквото може да помогне на младото момиче!
Срещата ще се ръководи от главният рефер Мюмюн Сар, а ще му помагат Владимир Минчев и  Димо Стоянов, и тримата от Бургас.  4-ти съдия е  Георги Стоянов от  Пловдив, а делегат на ЗС на БФС – Пловдив е Румен Величков, също от  Бургас.
Вход свободен.
Мачът ще се излъчва и на живо:Watch FC Borislav vs. „Родопа“ LIVE – only on mycujoo! [„https://mycujoo.tv/view/event/cl1bqc8g15yxc0jfs5vuoz194?src=AND_BC“]