След скандално съдийство на Карагарен „Родопа“ загуби от „Левски 2005“ с 0:5

 

Скандално съдийство на Рюстем Карагарен опорочи двубоя между „Родопа“ (Смолян) и „Левски 2005“ (Крумовград), завърши при резултат 0:5. Двубоят от 18 – ия кръг на шампионата от „Трета лига“ – Югоизточна група се игра днес на Стадион „Септември“ в смолянския квартал „Райково“.
Двубоят започна равностойно за двата отбора, като първото полувреме завърши при нулево равенство.
Вторите 45  минути бяха белязани от безобразни отсъждания, които сериозно подкрепиха отбора от Крумовград. Всичко започна малко след подновяване на двубоя, когато Карагарен изгони вратаря на домакините Стефан Дафовски. Реферът от Асеновград показа директен червен картон на стража в 54 – та минута, след прикосновението му с противников играч извън наказателното поле. Първоначално, главният съдия остави да продължи играта, тъй като топката бе във владение на домакините, но с лед като изстреляната топка от футболист в синьо бе отбита в последният момент от играч на „Родопа“, реферът реши да не признае своя авантаж и извика при себе си  Дафовски, като секунди преди това отсъди нарушение. В последствие изгони титулярният вратар на „Родопа“. След тази ситуация, старши треньорът на „зелено-белите“ Юлиян Сюрджиев се наложи да направи принудителна смяна, като играта напусна Христо Ковачев, а на негово място влезна резервният вратар Горан Гръблев. 
От тази минута настъпи възходът на „Левски 2005“, които  превъзхождаха вече противника си и числено. Те успяха да открият резултата в 60 – та минута с попадение на Мирослав Будинов. Само три минути след гола, Карагарен не посмя да отсъди чиста дузпа за „Родопа“, след игра с ръка в наказателното поле на гостите. Реферът от Асеновград навлече гнева на стотиците фенове на „Родопа“, но това по никакъв начин не го притесни, а напротив продължи да подкрепя отбора воден от Стефан Генов. Последва 0:2 с попадение на Ахмед Осман в 76 – та минута.
 В последствие Сюрджиев извърши тройна смяна. Терена напуснаха Антон Белюков, Георги Пелтеков и Любослав Петров, като на тяхно място заиграха Николай Почалиев, Адриан Сюрджиев и Иван Караиванов. Головата серия продължи за тима от Крумовград, което бе разбира се с любезното съдействие на Рюстем Карагарен. За гостите се разписаха още Цветелин Радев и на два пъти Петър Христов. 
Двубоят бе белязан и с хвърляне на снежна топка по страничния съдия и палене на димки от страна на малобройните фенове от Крумовград.