„Родопа“ с победа в Марково, би „Сокол“ с 2:1

„Родопа“ (Смолян) записа победа при гостуването си на „Сокол“ (Марково) с 2:1. Двубоят се игра днес на стадиона в Марково.
Първият гол в мача от 11-ия кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група падна в 24-та минута, след като при едно от статичните положения, последен с топката игра Пелтеков от „Родопа“, в последствие тя се удари в двама футболиста на домакините и от крака на Йордан Хърков влезна във вратата на „Сокол“. Последваха няколко бързи атаки за гостите, при които се стигна до добри положения пред противниковата врата, но до втори гол не се стигна.
През втората част на мача, оброрът на Марково стигна до равенството в 67-та минута, след като Сезгин Четин вкара за 1:1 в 67-та минута от дузпа. 11-ет метровият наказателен удар бе отсъден от главният рефер Петър Аспарухов, за непозволена игра в наказателното поле на „Родопа“ от страна на Владимир Драмалиев. Близо 5-ет минути по-късно, „Родопа“ отново поведе в резултата, след прекрасна контраатаката на капитана Теодор Стефанов, който успя с индивидуален пробив да се измъкне от защитата на „Сокол“ и да вкара за 2:1.
Следващият мач на „Родопа“ е в сряда, когато на Стадион „Септември“ в смолянският квартал „Райково“ ще се изиграе отложената среща с „Гигант“ (Съединение).