ФК“Родопа“(Смолян) с отворено писмо до БФС, заради тенденциозното съдийство на Краевски, Александров и Славков

Ръководството на ФК“Родопа“(Смолян) излезе с отворено писмо до всички отговорни фактори в българския футбол, включително и до президента на Българският футболен съюз Борислав Михайлов, относно тенденциозното отношение от страна на съдиите към представителният тим на клуба. Те изразяват сериозното си недоволство от реферите Даниел Краевски, Боян Славков и Любомир Александров, ръководили срещите на „Родопа“ съответно от шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група срещу „Несебър“ и „Ямбол1915“ и за Купата на България срещу „Сокол“(Марково). Според тима от Смолян, те са  назначени от ЗС на БФС – Пловдив и те  носят пряка отговорност за тяхната работа.

„Нашият тим бе сериозно ощетен, като освен отсъждането на несъществуващи засади и дузпи се стигна и до признаването на гол в последната среща, без топката да е влезнала в нашата врата. Държим да отбележим, че не става въпрос за единични грешки, а за умишлено водене на срещите  от страна на съдиите в наш ущърб и в полза на противниковите отбори“, се казва в отвореното писмо на „Родопа“. 

От ръководството на тима напомнят, че ФК“Родопа“ е клуб с традиции и единствен в региона, който има изградени структури, които  отговарят на всички изисквания по наредбите на Българския футболен съюз, както и че към отбора има Детско- юношеска школа, в която тренират над 170 деца и юноши, които участват и в различните първенства и турнири на Зоната. 

„Представителният ни тим участва в първенството та „Трета лига“ – Югоизточна група, като  сме с амбицията да го надграждаме и развиваме с всяка изминала година. Зад клуба твърдо стои Община Смолян, като кметът Николай Мелемов е и председател на Управителният съвет на тима и пряко се ангажира с финансовото обезпечаване на отбора и школата. Съдействие получаваме и от местният Общински съвет. Зад отбора и неговото развитие застанаха и множество водещи фирми и компании, които също дават своя дан за развитието на футбола в региона“, се казва още в отвореното писмо. 

От ФК „Родопа“ са категорични, че на базата на тенденциозното съдийство и липсата на Областен футболен съвет в Смолян ги  води до мисълта, че се работи за ликвидацията на футбола  в региона.  

„Пряка отговорност за това носи ЗС на БФС в Пловдив, като дори не искаме и да си помислим, че е възможна намесата на външни фактори, като представители на конкурентни клубове и удовлетворяване на тяхното его.

Молим Ви, за вашата намеса и възстановяването на феърплея по стадионите и победителят от срещите да се определя на база на показаното от отборите, а не под въздействието на съдиите“, са казва още в позицията на Управителният съвет на „Родопа“ – Смолян, която е адресирана и до представителите на медиите, президент на АФЛ – Софи Румен Вълков, председател на Съдийската колегия на БФС – София Костадин Гергинов и председател на ЗС на БФС –  Пловдив Огнян Златков.

Припомняме ви, че от ръководството на „Родопа“ пуснаха и официална жалба за съдийството на Краевски и бригада на домакинският им мач с „Несебър“ завършил при резултат 1:1.

Отвореното писмо на ФК“Родопа“:

 

До г-н Борислав Михайлов, Президент на БФС – София

До г-н Румен Вълков, Президент на АФЛ – София

До г-н Костадин Гергинов, Председател на Съдийската колегия на БФС – София

До г-н Огнян Златков, Председател на ЗС на БФС – Пловдив

До представителите на медиите

 

                                            ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ФК „РОДОПА“(СМОЛЯН)

Уважаеми господа,

С голямо огорчение констатирахме тенденциозно отношение в ръководенето на футболните срещи от страна на съдиите на мачовете на ФК“Родопа“ – „Сокол“(Марково) игран за Купата на България и както срещите от шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група между „Родопа“-„Ямбол 1915“ и Родопа“ – „Несебър“. Срещите бяха ръководени съответно от реферите Любомир Александров, Боян Славков и Даниел Краевски, които са назначени от ЗС на БФС – Пловдив и носят пряка отговорност за тяхната работа. Нашият тим бе сериозно ощетен, като освен отсъждането на несъществуващи засади и дузпи се стигна и до признаването на гол в последната среща, без топката да е влезнала в нашата врата. Държим да отбележим, че не става въпрос за единични грешки, а за умишлено водене на срещите от страна на съдиите в наш ущърб и в полза на противниковите отбори. ФК“Родопа“ е клуб с традиции и единствен в региона, който има изградени структури, които отговарят на всички изисквания по наредбите на Българския футболен съюз. Към отбора има Детско- юношеска школа, в която тренират над 170 деца и юноши, които участват и в различните първенства и турнири на Зоната. Представителният ни тим участва в първенството та „Трета лига“ – Югоизточна група, като сме с амбицията да го надграждаме и развиваме с всяка изминала година. Зад клуба твърдо стои Община Смолян, като кметът Николай Мелемов е и председател на Управителният съвет на тима и пряко се ангажира с финансовото обезпечаване на отбора и школата. Съдействие получаваме и от местният Общински съвет. Зад отбора и неговото развитие застанаха и множество водещи фирми и компании, които също дават своя дан за развитието на футбола в региона. За съжаление на базата на тенденциозното съдийство и липсата на Областен футболен съвет в Смолян ни води до мисълта, че се работи за ликвидацията на футбола в региона. Пряка отговорност за това носи ЗС на БФС в Пловдив, като дори не искаме и да си помислим, че е възможно намесата на външни фактори, като представители на конкурентни клубове и удовлетворяване на тяхното его. Молим Ви, за вашата намеса и възстановяването на феърплея по стадионите и победителят от срещите да се определя на база на показаното от отборите, а не под въздействието на съдиите.

19.09.2021 г.                                                                                                                                                                                                                     УС на ФК“Родопа“ – Смолян