„Родопа“ пуска жалба срещу Краевски и бригада, след скандално съдийство в Смолян

От ръководството на ФК „Родопа“ (Смолян) пускат жалба срещу реферската тройка ръководена от Даниел Краевски от Пловдив, след скандалното съдийство на домакинският им мач срещу “ Несебър“.
Двубоят игран днес на Стадион „Септември“ в родопския град завърши при резултат 1:1. Първи до гола стигнаха домакините още в 30-та секунда, след попадение на Иван Ангелов. Именно изравнителният гол за гостите бе едно от най-спорните отсъждания на Краевски. Ситуацията се разигра в 50-та минута, когато зачете попадението след корнер и струпване на играчи пред вратата на Милко Баданов. В тази ситуация, страничния рефер Светослав Енчев не отчете попадението, като според него топката не е преминавала гол линията. Въпреки консултацията на двамата съдии и споделеното от Енчев, Краевски не промени становището си и зачете гола за „Несебър“, като попадението бе записано в актива на Михаил Георгиев.
Последваха още множество противоречиви отсъждания на съдийската тройка от Пловдив, които се оказаха поредните рефери с тенденциозни отсъждания срещу „Родопа“ от началото на шампионата на „Трета лига“ – Югоизточна група този сезон. От ръководството на тима в Смолян са категорични, че ще сезират  Зоналния футболен съвет в Пловдив с искане да се наложат сурови санкции на съдийската тройка, които повлияха определено на развоя на срещата.