„Родопа“ (Смолян) на 9 – то място в крайното класиране на Третата лига

„Родопа“ (Смолян) завърши първенството на „Трета лига“ – Югоизточна група на 9- то място. Тимът воден от Юлиян Сюрджиев има актив от 46 точки. От 34 мача, отборът от Смолян има 13 победи, 7 равенства и 14 загуби. Футболистите на „зелено-белите“ са вкарали общо 58 гола, като са допуснали 43 попадения в своята врата.
Едноличен лидер в групата е „Марица“ (Пловдив), които през следващият сезон ще играят във Втора лига.
Изпадащите отбори от Трета лига са „Верея“ (Стара Загора) и „Спартак“ (Пловдив), които са съответно на последните две места – 18- то и 17-то. „Верея“ имат само една победа в първенството, като са записали 33 поражения. Головата им разлика е 22 на 131 и са само с 3 точки в крайното класиране. „Спартак“ имат 8 победи, 6 равенства и 20 загуби и актив от 30 точки. С 3 повече е тимът на Несебър, който успя да се спаси от изпадане. Те имат 8 победи, 9 равенства и 17 загуби.
В началото на юни се очакват да са баражите за влизане в „Трета лига“ – Югоизточна група. Все още има доста въпросителни около броя на отборите през следващият сезон, като на този етап е почти сигурно, че в групата ще играе дубълът на „Локомотив“ (Пловдив).
По предварителна информация жребият за баражите е на 2 юни, като вече право за участие в тях си извуюваха „Палас“ (Рудозем), които са първенци в Междуобластната група на Кърджали и Смолян.