„Родопа“ победи с 1:0 „Гигант“


„Родопа“ (Смолян) победи ОФК „Гигант“ (Съединение) с 1:0 в мач от 32 кръг на „Трета лига“ – Югоизточна група. Двубоят се игра днес на Стадион „Септември“ в кв.“Райково“. Единственият гол в срещата бе дело на Елмир Мустански през първото полувреме.

Двубоят започна доста напрегнато, след като
главният съдия на мача Галиян Гонев реши да е главно действащо лице на терена и успя. Гонев започна със спорни отсъждания в полза на гостите, като отсъдените от него фалове бяха на границата на наказателното поле на домакините. Поведението на рефера изнерви футболистите на „Родопа“, както и феновете на стадиона. Вместо да успокои мача, той продължи с двойният критерий в полза на отбора от Съединение, като не позволи на играчите и на двата тима да покажат качествен футбол. До попаденитето на „Родопа“ се стигна след разбъркване пред вратата на „Гигант“, когато най-съобразителен се оказа Мустански и вкара топката в мрежата на Димитър Георгиев 29-ата минута.
Вторите 45-минути продължиха в сищият дух, със спорни фалове, като при едни и същи ситуации, решенията на Гонев бяха различни. Явно критерият му беше цветът на екипите на футболистите. „Сините“ определено му бяха по- симпатичният отбор. Спести втори жълт картон на Мирослав Радев от „Гигант“ и съответно червен, като в последствие той бе сменен, като най-вероятно идеята на треньорският щаб от Съединение бе да го съхрани.
В 62-ата минута обаче, при поредният отсъден фал настана суматоха на терена, като Тодор Тодоров от гостите бе изгонен за удар без топка, а на терена влязоха и служебни лица от щаба на „Гигант“. При тази ситуация бе дедан и жълт картон за футболист на „Родопа“.
Въпреки, че гостите останаха с човек по-малко, продължиха да играят атакуващ футбол и да търсят гола. При една от ситуациите удариха и греда, но определено заслуга да не падне гол във вратата на „Родопа“ има и стражът на домакините Стелиан Ангелов, който направи доста добри спасявания.
На старши треньора на тима от Смолян Юлиян Сюрджиев му се наложи да направи няколко принудителни смени. С не леки травми терена напуснаха Владимир Драмалиев и Михаел Кисьов. Според главният рефер обаче по-грубият отбор са били домакините, съдейки по отсъдените девет жълти картона за футболисти на „зелено-белите“, при два такива за гостите.
Определено младата съдийска тройка от Стара Загора- Галиян Гонев, Калоян Александров и Станимир Стоилов не бяха на необходимото ниво да ръководят среща между подобни отбори, чиито играчи имаха желание да покажат качествен футбол, но не им бе позволено.