Юношите на „Родопа“ си подсигуриха първото място два кръга преди края на първенството


Два кръга преди края на шампионата на Регионална група – Пловдив, юношите младша възраст от школата на „Родопа“ си подсигуриха лидерската позиция в групата. Това стана, след като момчетата водени от треньора Димитър Чолаков победиха вторите в групата ФК „Пловдив“ с 5:2 като гости тази седмица. Голмайстори за тима от Смолян са Йордан Чакъров, Никола Бандев, Димитър Исаков, Костадин Славчев и Даниел Топалов.
Така юношите младша възраст на „Родопа“ имат вече актив от 44 точки и за втора поредна година приключват първенството на лидерската позиция. Втори са ФК „Пловдив“ с 31 точки. На трето място в таблицата за временно класиране е отборът на ФК „Труд“ отново с 31 точки. На последните две места в групата са ПфК „Брестник – 1948″(Пловдив) и ФК „Юнайтед“ (Пловдив), съответно с 9 и 1 точка.
Отборът на Деца-А на „Родопа“ с треньор Левент Аврамов загубиха тази седмица от „Марица“ с 1:0.
Два отбора от Детско-юношеската школа на „Родопа“ печелят служебно срещите си от последният кръг. Това са Деца-А с треньор Звезделин Чаушев в срещата рещу ФК „Стамболийски“ и деца-център с треньор Юлиян Сюрджиев срещу ФК „Хасково“. И двата противника не се явили за мачовете, а на гарнитурите от Смолян са присъдени служебени победи с по 3:0.