„Родопа“ би „Розова долина“ с 3:0


„Родопа“ (Смолян) победи „Розова долина“ (Казанлък) с 3:0 в отложен мач от 24 кръг на „Трета лига“ – Югоизточна група. Двубоят се игра днес на Стадион „Септември“ в смолянският квартал „Райково“.
Головете са дело на Даниел Кутев от дузпа в края на първото полувреме и на Михаел Кисьов, който успя да се разпише на два пъти през втората част на двубоя.
Срещата започна равностойно, но постепенно домакините успяха да наложат темпото на игра и да вземат превес. Съвсем логично в края на полувремето „Родопа“ поведе след като Михаел Кисьов бе спънат в наказателното поле на „Розова долина“ от страна на Руси Чернаков, за което получи и жълт картон. Главният рефер Петър Аспарухов посочи и бялата точка. С изпълнението на дузпата в 42 минута се нагърби Даниел Кутев, който не сбърка и отбеляза за 1:0. Резултатът можеше да е доста по-изразителен през първата част, но Маринов се намеси адекватно на няколко пътии до гол не се стигна.
Вторите 45 минути започнаха доста агресивно за гостите. Футболистите от Казанлък демонстрираха доста агресивна игра, за което получиха общо пет жълти картона. В 56 минута се стигна и до втория гол за „Родопа“, който бе реализиран от Кисьов с глава. До 2:0 се стигна след добър удар на Стефан Чилингиров, който изпрати топката в посока на противниковата врата, но за съжаление тя се удари в страничната греда на вратата пазена от Петър Маринов. Топката се върна в наказателното поле, а 9 номер от домакините успя с добавка да вкара. Последваха още няколко добри положения за „Родопа“. Гостите също успяха да изработят добра ситуация пред вратата на домакините, но топката изстреляна от Атанас Апостолов срещна страничната греда на Стелиан Ангелов. В края на мача Михаел Кисьов направи резултата класически вкарвайки за 3:0 в 90 минута.