Местят контролата на „Родопа“ с „Извор“ в с. Оризари, куп кадрови проблеми пред треньорът Юлиян Сюрджиев

Планираната за събота контрола на „Родопа“ – Смолян с „Извор“ – Горски извор ще се играе в пловдивското село Оризари, а не в Джебел. Двубоят е от 14:30 часа на местният стадион, а до смяната на мястото се е стигнало след взаимно разбирателство между двата клуба, като водещото е било по-доброто състояние на спортното съоръжение в Оризари.

Пред старши треньора на отбора от Смолян Юлиян Сюрджиев, обаче се очертават куп кадрови проблеми. Освен отсъствието на оперираният от херния Михаил Кисьов с травма е и Даниел Кутев и участието му в контролата е под въпрос. Все още не е възстановен напълно от стара контузия и капитанът на отбора Теодор Стефанов. От клуба в края на месеца си тръгва Антон Белюков, който заминава за чужбина.

От треньорският щаб заявиха, че към първият отбор ще бъдат привикани още юноши от школата.

Подготовката на „Родопа“ за пролетният сезон на Трета лига-Югоизточна група продължава по план в Смолян, като заради снега днес момчетата тренираха на градския стадион с изкузтвено покритие.

Във вторник е поредната приятелска среща на „зелено-белите“, която ще се играе отново от 14:30 часа в Хисаря, като съперник на смолянчани ще бъде „Лудогорец III“.