„Родопа“ стартира на 13 февруари с отложен мач със „Сокол“

Официално „Родопа“ – Смолян стартира в първенството на Третата лига – Югоизточна група с отложен мач от есента със „Сокол“ – Марково. Това става ясно от решение на Зоналният съвет на Българисия футболен съюз в Пловдив, отложените срещи от есента да се изиграят преди старта на пролетният дял на шампионата на Трета лига.
Двубоят е насрочен за 13 февруари (събота) от 14 часа на стадиона в Марково. Така мачът, който по програма е от 17 – ия кръг на шампионата ще се окаже първо гостуване за годината за отбора от Смолян.
Двубоят бе отменен със заповед на Министерство на здравеопазването, с която заради пандемията от COVID-19 наложи забрана за участие в мачовете и тренировките на футболисти под 18-годишна възраст.
Така отпада и предвидената за 13 февруари контрола на „Родопа“ с „Борислав“ – Първомай.
Подготовката на отбора от Смолян, воден от старши треньора Юлян Сюрджиев продължава в Смолян по предварителна програма.
Първата планирана приятелска среща е за 23 януари със „Спартак“ в Пловдив. Следват контроли с „Извор“ – Горски извор,“ Лудогорец III“ и с „Гигант“ – Съединение, съответно на 30 януари в Джебел, на 2 февруари в Хисаря и на 6 февруари в Съединение. На 20 февруари се подновява и пролетният сезон.